Pennut kasvavat, Metsästysvalioita, Metsästystä ja Arga tiine.

Muskan ja Tobyn pennut kasvavat kovaa vauhtia. Parin viikon päästä ne jo lähtevät uusiin koteihinsa.

Viime viikkoina olemme menestyksekkäästi järjestänyt koirille Lume-kokeita. Laku (Tammenkolon Eversti) ja Ia (Tammenkolon Belial) ovat suorittaneet kaksi koetta hyväksytysti ja ovat nyt KVA-M. Colt (Tammenkolon Colt) ja Roky ( Roky Vlci Potok) suorittivat molemmat hyväksytysti yhden lume-kokeen.

Metsällä ollaan myös keretty ihan kivasti käymään. Suuret kiitokset mukana olleille ja jahtiisännille! Mac (Bixit MacAllan) aloitti lupavasti metsästysuransa saaden maapesästä kaksi supia.

Jack (Somerset Make My Day) ja Sanna kävi kylässä ja Jackille saatiin pojan ensimmäinen supi maapesästä. 

12083842_10154587079808356_1105915522_n.jpg

G-pentueen Tammenkolon Gunvar "Ruuti" oli myös aloittanut metsästysuransa saaden kaksi supia maapesästä.

Saksan tuonti Smilla on myös käynyt metsällä. Viimeksi olivat saaneet Smillalle 2 supia maapesästä.

Arga kävi ultrassa ja pentuja odotetaan n. viikon päästä.

Metsästystä ja Saksan reissu.

Viimeiset viikot ollaan käyty metsällä ja kivasti on saalista saatu. Tammenkolon Colt on aloittanut myös metsästyksen ja hyviin töihin on pojalle saatu supeja maapesistä. 

 

Viime viikolla kävimme Saksassa ( kennel Edersburger Holz) . Kävimme metsästämässä Viiriäskoirien kanssa. Meillä oli todella mukava reissu. Koirat toimivat hienosti ja pääsimme näkemään tulevan pennumme emän, Rieken töissä. 

Back home from a great weekend in Germany at kennel Edersburger Holz. We did see some excellent Wachtelhund working and some really nice parsons. A lot of fun in great company! Thank you so much Alex, Bene, Ela & Co!

Pari viikkoa sitten kävimme pentunäyttelyssä Pommin ja G-pentueen tyttöjen Ritan, Miinan ja Kertun kanssa. Pommi oli ROP ja RYP2, Miina voitti oman luokkansa ja Rita sekä Kerttu saivat hienot arvotelut.

Metsästystä ja Voittaja

Viime kuukausi meni suurilta osin metsätyksen parissa. Mikael ja Ann-Louise Gädda kävivät ystävineen täällä etelässä jahdissa, Pena ja Klara olivat viikon meillä ja silloin kävimme meillä ja Tammisaaressa jahdissa Johan Backmanin ja Tero Ratisen kanssa. Tobyn ja Megsin kasvattaja Monica Olsson-Bäck oli meidän kanssa päivän jahdissa. Gustav kävi myös vierasjahdissa Mäntsälässä ja Sipoossa Jenni Kunnaalan ja Sari Kuljun kanssa. Saalista tuli yhteensä eri koirilla lähemmäs 100. Suuri kiitos mukana olleille ja jahtiisännille! Uusia jahteja odotellessa :)

Argalle (Tammenkolon Eukko) on saatu supia maapesistä ja latojen alta.

Laku (Tammenkolon Eversti) aloitti metsästysuransa on on tehnyt todella hyviä töitä. Sille on saatu mäyrä ja supeja, josta yksi kaivettiin sille kolmesta metristä.

Muskalle (Tupla-Täplän Mäyrän Määräjä) on saatu myös supia ja mäyriä. Muska teki erittäin hyvät työt, kun se meni luolaan kakkoskoirana ja kaivoi kolme mäyrää tulpasta esille. Nyt Muska on mammalomalla ja 13. tammikuuta käydään ultrassa katsomassa, onko siellä tulossa pieniä jahtikoira.

Meidän pieni kultakimppu Megs (Double Barrel's Nutmeg) on tehnyt hurjan hienoja töitä mäyrillä, supilla, isoissa pesissä, kakkoskoirana.

Ada (Carremumba's Billabong) mummo pääsi myös jahtiin ja sille saatiin laajasta pesästä saaliksi neljä supia.

Ia on myös käynyt metsällä ja sille on saatu supi ja mäyrä.

Scotille (Top Pop's Dogator) on saatu supeja ja pojan ensimmäinen kettu.

Toby (Double Barrel's White Tuxedo Affair) on osoittanut edelleen olevansa meidän lauman ykköskoira. Penan ja Klaran kanssa kaivettiin sille kolmesta metristä mäyrä. Sille saatiin Inkoosta laajasta maapesästä neljä supia ja viikko myöhemmin Siuntiossa isosta pesästä neljä supia. Se on myös kakkoskoirana käynyt tekemässä hyvät työt.

Myös tuontikoirat Roky (Roky Vlci Potok), Vouti (Cwn Annwfn Isegrim) ja Smilla(Smilla vom Räuberschlag) ovat jatkaneet metsästystä ja niille on saatu saaliiksi supia maapesistä.

Kävin Olgan (Betty) ja Argan (Tammenkolon Eukko) kanssa Voittajassa ja Helsingin voittajassa. Olga oli valitettavasti tiputtanut turkkinsa ja syönyt "hieman" liikaa joten se sai EH:n ja ERI:n. Olgan mielestä hauskinta näyttelyssä oli viereisessä kehässä olleet seurakoirat :) Arga sai lauantaina EH:n ja sunnuntaina pärjäsi hienosti saaden ERI SA ja olleen suuren junnuluokan kakkonen. Miina (Tammenkolon Gunilla) aloitti näyttelyuransa messarissa ja molempina päivinä oli pentujen kakkonen. Sunnuntaina se sai todella hyvän arvsotelun ja KP:n. Tästä on hyvä jatkaa 

Eilen Jaana ja Kerttu (Tammenkolon Greta) kävivät meillä kylässä ja koirilla oli tosi kivaa leikkiessä pihalla ja metsälenkillä.

Metsästystä

Viime viikot olemme käyneet metsällä. Viikko sitten kävimme vierasjahdissa Hämeenlinnassa. Silloin Vouti aloitti metsästysuransa saaden 2 supia ladon alta. Scott sai maapesästä kaksi supia. Ansa teki todella hyvät työt saaden neljä supia, josta yksi kaivettiin kolmesta metristä.  Ia selvitti mallikkaasti suuren maapesän ja tytölle saatiin kaivettua kaksi supia, Jadelle ja Jepelle saatiin supi ladon alta. Myös Smilla on saanut ensimmäisen saaliinsa, supin, pinnalta. Viime viikonloppuna olimme viettämässä ystävän 40 -vuotis juhlia jahdin merkeissä. Toby palasi sairaslomalta ja sille saatiin supi ladon alta, Megs palasi mammalomalta ja tyttö pääsi kakkoskoirana suuren maapesään josta sille saatiin 2 supia, Camillalle saatiin samasta maapesästä supi. Scott ja Ia sai maapesästä kaksi supia. Viimeviikolla meillä oli vieraita Itävallasta, silloin Muska teki monen tunnin työt mäyrällä, joka lopuksi saatiin pinnalle. Tammenkolon Emäntä "Ruuti" jatkaa hienosti alkanutta metsästysuraansa ja tällä kertaa tytölle oli kaivettu kolmesta metristä kettu.